Route Contact
Gubbels Aperges
Winkel Assortiment Over Asperges Historie

Asperges Brabant

Asperges Brabant

Asperges Brabant

Over asperges

Het aspergeseizoen begint jaarlijks in april. Stuk voor stuk worden asperges dan ‘gestoken’. Een arbeidsintensieve bezigheid. Het zogenaamde ‘witte goud’ is voor veel mensen vandaag de dag een gezonde lekkernij die in de voorzomer niet mag ontbreken. Duimdikke, kaarsrechte en helderwitte asperges, maar ook paarse en groene asperges vinden hun weg naar menig keuken.

Smaakvolle asperges
Witte asperges hebben een verfijnde nootachtige smaak. Groene asperges zijn iets sterker van smaak. Paarse asperges smaken zoeter en zijn daarmee – ook vanwege de kleur – uitermate geschikt voor bijvoorbeeld salades. Paarse en groene asperges hoeven in tegenstelling tot de witte asperge niet volledig geschild te worden; het schillen van het onderste stukje is voldoende.

Asperges zijn gezond
Behalve dat asperges uitermate lekker zijn, bevatten ze ook veel voedingsstoffen. Denk aan magnesium, kalium, zink, fosfor en vitamines als B1, B2, B6 en C. De groene en paarse asperges, die hun kleur aan het zonlicht te danken hebben, bevatten zelfs nog meer vitamine C en ook caroteen. Door de aanwezigheid van calcium en asparaginezuren stimuleren asperges een optimale werking van de nieren.

Houdbaarheid en verkrijgbaarheid
Hoe zonniger en warmer het voorjaar, hoe eerder de asperges geoogst kunnen worden. Over het algemeen is dat rond Koninginnedag. Doordat Gubbels Asperges echter onder een deel van zijn aspergeveld verwarming heeft liggen, kunt u bij Gubbels Asperges vaak al vanaf Pasen voor de eerste asperges terecht. Bovendien maakt de extra warmte ze nog malser en lekkerder. Asperges zijn traditioneel tot eind juni verkrijgbaar. Vers zijn ze het lekkerst.

Gewikkeld in een vochtige theedoek kunt u ze in de groentelade van uw koelkast 3 tot 4 dagen bewaren. U kunt ze echter ook invriezen. Schil en was de asperges en vries ze snel in water in zonder te blancheren. De asperges kunt u zo ca. 4 maanden bewaren. Vervolgens bereidt u ze als ijsklomp in kokend water, dus zonder vooraf te ontdooien.

 


 

ASPERGEWINKEL
Gubbels Asperges
Nieuwkuijkseweg 7
Helvoirt (Distelberg)
Tel. 0411 - 641283
gubbels-asperges@hetnet.nl

Openingstijden winkel:
Van maandag tot zaterdag:
9.00 uur tot 18.00 uur
Zon- en feestdagen:
9.00 uur tot 17.00 uur

________________________

Basisrecept Asperge

BASISRECEPT
De lekkerste asperges, volgens traditioneel recept >>

 
Copyright © 2012 Gubbels Asperges | Ontwerp Christa Design