|
Basisrecept Asperges
• Per persoon kunt u uitgaan van 500 gram witte asperges.
• Koop geschilde asperges, of schil ze zelf. Dit gaat het makkelijkst wanneer u de asperges vooraf een kwartier in koud water legt. De asperges schilt u vanaf de kop naar beneden, waarbij u 3 cm onder de kop begint.
• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de geschilde asperges toe en laat deze 6 tot 8 minuten koken. Daarna 10 minuten laten nagaren.
• Als een vork gemakkelijk door de asperges heen gaat, zijn ze gaar.
• Gebruikt u dunnere asperges (klasse B1)? Kook de asperges dan 5 minuten en laat ze 5 minuten nagaren.
• Liever groene asperges? Schil dan alleen het onderste stukje, kook ze 5 tot 6 minuten en laat ze niet nagaren.
|
|
ASPERGEWINKEL
Gubbels Asperges
Nieuwkuijkseweg 7
Helvoirt (Distelberg)
Tel. 0411 - 641283
gubbels-asperges@hetnet.nl
Openingstijden winkel:
Van maandag tot zaterdag:
9.00 uur tot 18.00 uur
Zon- en feestdagen:
9.00 uur tot 17.00 uur
________________________
|